• Ervaringen

Ervaringen van 2013 tot en met 2021 bij Bodylifeplan

Nathalie van der Sluis
“Bodylifeplan is een sociale sportschool met leuke mensen. Ik sport er nu ongeveer 1,5 jaar; drie keer per week, in de binnentuin. Heerlijk vind ik dat, buiten sporten. Ik moet me er wel even toe zetten, want na een dag werken, trekt de bank mij ook. Toch ga ik wel, want ik weet dat ik er met meer energie vandaan kom. Ik woon in Assendorp, fietste weleens door de Van Karnebeekstraat en de ‘knalgroene sportschool’ viel me op. Na een kennismaking bij Bodylifeplan koos ik in eerste instantie voor een andere sportschool. Op een gegeven moment kreeg ik schildklierklachten, had daardoor minder energie. Ik ben toen naar Bodylifeplan gegaan. Dit vanwege het aanbod in de combinatie ‘bewegen’ en ‘voedingsplan’, om zo te werken aan mijn energiebalans. Het sporten is op afspraak, de zogenaamde ‘stok achter de deur’. Je kunt tevens fijne gesprekken voeren met Marian. Ze heeft oog voor de mens achter het verhaal en ze kijkt verder dan alleen naar ‘sport en voeding’. Bodylifeplan werkt samen met andere professionals, waardoor het meerdere disciplines aanbiedt onder één dak. Ikzelf heb bijvoorbeeld de workshop ‘Je Lichaam als Workmate en ik’ en yogalessen gevolgd.
Een leuke combinatie is de ervaring van Marian en de energie die trainers Nick en Robin meebrengen. De interactie onderling is mooi, het is een fijn en gedreven team. Heel positief, altijd doorgaan en zoeken naar mogelijkheden. Mooi initiatief is de vorig jaar aangelegde sporttuin, die door het team samen met de leden is gemaakt en waar ik ook nog aan bij mocht dragen. De trainingen zijn nooit hetzelfde, altijd weer een verrassing wat er op het programma staat. We sporten fanatiek en hebben ook plezier met elkaar. Nick en Robin zijn zichzelf, heel open. Door de trainingsopbouw gaat mijn lijf vooruit en heb ik vooral meer energie, dat werkt motiverend. Dat ik kan blijven sporten in deze tijd doet mij mentaal en fysiek goed, ‘corona’ neemt mede daardoor een kleiner deel van mijn wereld in. De onderlinge contacten vind ik erg leuk. Door op dezelfde tijden te sporten, tref je dezelfde mensen en leer je elkaar beter kennen. Bodylifeplan is een fijne sportschool waar iedereen welkom is. Je wordt gezien en in je waarde gelaten.”

Loraine Veeninga
“Voorjaar 2020 ben ik begonnen met sporten, via een collega, die op Facebook hier iets over gelezen had. En ik zocht iets, dicht bij huis, waarmee je je verbonden voelt maar ook met een bepaalde vrijheid. Met vrijheid bedoel ik de mogelijkheid van een strippenkaart: zeker in het begin als je nog moet ontdekken of het wat voor je is, is dat fijn. Het was coronatijd, ik kon gelijk starten met buiten sporten, bij het Provinciehuis of in hun in de winter zelf omgebouwde sporttuin! Nu ga ik regelmatig sporten, samen met bovengenoemde collega. De training is een half uur, dus geen hele avond bezet. Ik ben elke keer weer positief en blij dat ik het (nog steeds) doe. 
De reden om te gaan sporten was niet zo zeer om af te vallen, is mooi meegenomen, maar het is mij meer te doen om conditie op te bouwen en alle spiergroepen te trainen.

Ik was naar iets op zoek met een soort van ‘stok achter de deur’, want ik heb niet zó veel zelfdiscipline, dat ik elke morgen naast mijn bed ga liggen voor allerlei buikspieroefeningen et cetera.

Heel fijn dat dit door heeft kunnen gaan de hele winter. En dat Bodylifeplan ook de moeite heeft genomen het zó te organiseren dat het nog toegestaan is (met maximaal 2 man + trainer).
Sterke kanten aan Bodylifeplan is dat het contact snel is, korte lijntjes met Marian. Er wordt naar je geluisterd, haken in op je vraag. En ze stimuleren je lekker. Motiverend is dat ik progressie merk, dat is mijn drijfkracht. Kortom, top bedrijf met fijne enthousiaste mensen!”

Carry
"Sinds 2014 sport ik bij Bodylifeplan, de sfeer sprak me direct aan. Ik vertelde Marian over mijn passie voor fotografie, daarna werd ik al snel de huisfotograaf van Bodylifeplan, heel leuk om daar mee bezig te zijn. Het sporten houdt mij soepel. In mijn begintijd als fotografe had ik vaak spierpijn, ik ben namelijk een ‘beweeglijke’ fotografe, in alle mogelijke houdingen maak ik mijn foto’s voor het beste resultaat. Dankzij het sporten is de spierpijn verleden tijd.
Sporten helpt mee om in deze coronatijd mijn ritme en structuur vast te houden. Twee keer per week lekker buiten sporten in het Westerveldse bos, heerlijk in de natuur. Ook maak ik gebruik van de nieuwe sporttuin achter het pand van Bodylifeplan, top hoe Marian dat weer voor elkaar heeft gebokst. Respect voor hoe inventief ze het aanpakt in deze beperkende tijden. Het is altijd een verrassing wat we gaan doen, heel creatief in haar voorbereiding. Het sociale is ook prettig, je ziet en spreekt elkaar weer even. Marian, ga zo door, ik neem mijn hoed af voor je enthousiasme. Dat leef je, dat straal je uit.”

Cees
“Sinds een jaar of vijf sport ik bij Bodylifeplan. Een cliënt van mij tipte me: ‘dat is wat voor jou, Cees’. Ik ging naar de Open Dag, vond het redelijk indrukwekkend wat ik zag en hoorde.   
Wat ik heel prettig vind is dat het op maat is. Ik volg een eigen programma. Je bepaalt zelf wat wel of niet goed voor je is, daar laat Marian je vrij in. Het gaat mij niet primair om afvallen, maar om stabilisatie van mijn gewicht en werken aan mijn conditie. Ik heb een knie-operatie gehad, het sporten hielp me om daarna mijn conditie weer op te bouwen.
Zes weken geleden heb ik een hartinfarct gehad. Waarschijnlijk door het niet kunnen sporten afgelopen tijd, omdat de sportscholen hebben moeten sluiten. Daardoor is mijn conditie slechter geworden, wat kilootjes erbij, met dit als gevolg.
Sinds kort ben ik weer begonnen. Dat betekent in deze tijd buiten sporten, Marian is inventief in het zoeken naar mogelijkheden, daar is ze goed in. Van kennissen hoorde ik dat zij in deze coronatijd niet sporten, hun sportschool biedt buiten sporten niet aan. Mooi dat dat bij Bodylifeplan wel kan, zelf ben ik niet zo van het buiten sporten, maar doe uit solidariteit mee. Mijn programma is gericht op roeien en fietsen in mijn eigen tempo. Buiten sporten is meer kort-cyclisch en krachttraining.
Ik vind het een heel gezellige, sociale sportschool. De sfeer is vriendschappelijk en ontspannen. Het publiek dat er komt vind ik prettig. Als je op vaste tijden sport, ontmoet je vaak dezelfde mensen, er is volgens mij weinig verloop. De leeftijdscategorie spreekt mij aan, niet alleen jongeren. Bodylifeplan heeft ruime openingstijden, dat is ook een pluspunt.
Naar mijn idee is mond-tot-mond reclame de beste methode om bekendheid te geven, zo is Bodylifeplan ook op mijn pad gekomen. Daar werk ik van harte aan mee: een fijne sportschool met veel persoonlijke aandacht.”

Pier
“Sporten bij Bodylifeplan betekent echte aandacht voor jou als klant, je bent geen ‘wandelende portemonnee’. Ongeveer vier jaar sport ik nu bij Bodylifeplan, ik was aan de zware kant en mijn conditie ging achteruit. Mijn oog viel op de oproep op Facebook voor het mannenprogramma. Dat trok mijn aandacht omdat ik herkenning en aansluiting ook belangrijk vind. Er bleken voornamelijk vrouwen aan mee te doen, dat was even wennen, maar is helemaal goed gekomen hoor.
Bodylifeplan is een gemoedelijke, fijne sportschool. Als je op dezelfde tijden sport tref je vaak een vast ploegje, dat is supergezellig. Ik ontmoet interessante mensen, soms klikt het zo goed dat we ook buiten de sportschool met elkaar optrekken. Ik ben gestart met 1 à 2 keer in de week sporten, nu sport ik 3 keer per week. Ik heb een poosje niet gesport en merkte dat mijn conditie achteruitging. Dat vind ik wel confronterend als 58-jarige: vroeger werd je beter en sterker als je meer oefende, nu blijf je stabiel, ga je niet achteruit.
Dit is de eerste keer dat het me lukt zo trouw te blijven aan een sportschool. Andere sportscholen hebben vaak een jonger publiek, met meer nadruk op fysiek voorkomen. In die setting voel ik me niet echt thuis. De kleinschaligheid van Bodylifeplan spreekt me aan. Marian is écht bij je betrokken. Als je niet komt, een appje ‘goh, wat is er aan de hand?’ Fysieke klachten begeleidt ze ook heel goed. Ik had last van mijn onderrug, ze zoekt daar goede, passende oefeningen bij. Om in deze tijd toch te kunnen blijven sporten heeft ze de tuin in orde gemaakt, zodat je in kleine groepjes buiten je oefeningen kunt blijven doen. Op positieve wijze naar mogelijkheden zoeken, dat kenmerkt Marian.”   

Reinhilde
“Ik heb waardering voor het tactisch opereren van Marian, ze organiseerde het zo dat Bodylifeplan open kon blijven in de coronatijd. Ze gaat heel goed om met de coronamaatregelen, wat is er wél mogelijk binnen de beperkingen. Ik woon nog niet zo lang in Zwolle, Bodylifeplan was één van de weinige sportscholen die openbleven in de coronaperiode. En ik hoorde goede verhalen erover van mijn buren. Zo kwam deze sportschool bij mij in beeld. Bodylifeplan onderscheidt zich door verschillende signaturen onder één dak. Overeenkomstig is dat werken aan de fysieke en de mentale gezondheid centraal staat: professionaliteit, persoonlijke aandacht en sociale inborst zijn gemeenschappelijke waarden. Het is geen gelikte sportschool gericht op ‘bling-bling-mooi’, maar met de focus op ‘gezond mooi’, zowel innerlijk als uiterlijk. Bodylifeplan kijkt naar de gehele mens.   
Ik sport binnen, en buiten in de tuin; dat beleef ik als complementair. Binnen voor de krachttraining en buiten voor de conditie. Fijne combinatie. Het is ook een mooi sociaal gebeuren, ik zie dat er spontane gesprekken ontstaan tijdens het sporten. Deze sportschool trekt een bepaald type mens aan, geen ‘bla-bla’, maar mensen die serieus bezig zijn met gezondheid en leefstijl. Bewust en betrokken. De bezoekers zijn ‘eigenwijze’ mensen, in de betekenis van op ‘eigen wijze wijs’. 
Een aansprekend uitganspunt van Bodylifeplan is ‘kijken naar de mogelijkheden binnen de beperkingen die je hebt’. Ik ben 68 jaar en dan word je daar zo langzamerhand mee geconfronteerd. Marian is in haar omgang met mensen diplomatiek en tactvol. Ze kan goed bemiddelen en subtiel iets duidelijk maken. Ze is positief, stimulerend en opbouwend. Mensen hebben vertrouwen in haar. Ook de trainers Nick en Robin wekken vertrouwen. In het ondernemerschap van Bodylifeplan is de kracht en levendigheid van de twee generaties merkbaar in de trainingen. Die dynamiek is complementair en je ziet deze groeien: de ervaring en kennis van Marian in combinatie met de vitaliteit, gretigheid van de mannen. Ook een mooie stap in de bedrijfsvoering is het automatiseren van het klantsysteem, daarmee leg je de verantwoordelijkheid bij de klant, dat vind ik een goede zaak.”            

Martin
“Al vanaf het eerste uur sport ik bij BLP. Onlangs ben ik voor de derde keer begonnen bij Marian. Ik heb last van het jojo-effect. Afvallen en dan weer aankomen. Dat ligt niet aan de aanpak van Marian, hoor, maar aan mezelf. Ik ben nu bezig de coronakilo’s eraf te sporten. Bewegen in combinatie met het voedingsplan werkt uitstekend. Normaal, gezond en geregeld eten, zodat je geen hongergevoel hebt. Het is nadrukkelijk geen crash-dieet, maar goed in te passen in een normale levensstijl. Bij Bodylifplan sport je met een kleine club mensen, hierdoor is er veel persoonlijke begeleiding en aandacht. Het jojo-effect onder controle houden is lastiger naarmate je ouder wordt. Maar het lukt nog steeds, altijd resultaat bij Marian.”   

Gea

“Bij Bodylifeplan sport ik nu twee maanden. Hiervoor sportte ik ook, bij een andere sportschool. Na mijn verhuizing naar de stationswijk zocht ik iets in de buurt, wilde iets fanatieker gaan sporten. Tijdens een rondje internet viel mijn oog op BLP, mooi dichtbij en het kleinschalige, persoonlijke sprak mij aan. Geen ‘spierbundels’ of harde muziek. Gemoedelijke en rustige sfeer. Ik sport om af te vallen, fitter te worden en voor regulatie van mijn diabetes. De contacten onderling zijn gezellig. Bij een vorige sportschool was het me soms té gezellig, het gaat mij wel om het sporten, dat staat voorop.”      
               

Nieuws

  • 11e Editie van ‘Mijn lichaam als workmate en ik’

    11e Editie van ‘Mijn lichaam als workmate en ik’

    Lees meer
  • Meld je aan voor het 4 weken Vitaliteitsprogramma

    Lees meer
Meer nieuws