• Ervaringen

Ervaringen van 2013 tot en met 2019 bij Bodylifeplan

Edwin
“Bodylifeplan kwam bij mij in het vizier toen ik erlangs fietste. Ik heb altijd teamsporten gedaan, voetballen, wielrennen, maar dat is niet meer goed te combineren met mijn privéleven: drie kinderen die ook aan teamsport doen. Ik wil echter wel in beweging blijven. Ik sport op maandag- en woensdagochtend. Ik ben ’s morgens op mijn best. Mocht het een keer niet uitkomen, dan is Marian flexibel met inhalen. Door de vaste structuur van de ronden kan ik mijn gedachten alle kanten uit laten gaan. Ik voel me fris en fit door te sporten bij BLP. Door de verschillende toestellen verveelt het niet. Van het voedingsplan is vooral de geitenkaas en geitenmelk ‘blijven hangen’. Ik werk voor mezelf en woon in de buurt, sporten voelt niet als spijbelen, tijdens het sporten denk ik niet na, gedachten waaieren alle kanten uit. Het sporten geeft balans, goed gevoel, mentaal en fysiek.”

Marian
“Via Facebook kwam Bodylifeplan op mijn pad. Ik sport nu 1 jaar, twee keer per week: woensdag en vrijdag/zaterdag. Ik zet de afspraken in de agenda, dan staat het vast en ga gewoon. Ik kwam om af te vallen en door regelmatig te sporten bouw ik conditie op. Als ik heb gesport voel ik me opgeladen, niet afgepeigerd. BLP is kleinschalig, de sfeer is relaxed. Goede begeleiding op maat. Door de variatie aan toestellen gaat het niet vervelen.”

Willemijn
“Tien jaar geleden kwam ik bij Bodylifeplan terecht, ik moest van mezelf afvallen, gaan sporten was een “noodzakelijk kwaad”. Op afspraak sporten is de spreekwoordelijke ‘stok-achter-de-deur’. Ik kende BLP van langsfietsen. Ik ben er een tijdje tussen uit geweest, vier jaar geleden ben ik hier weer begonnen. Het fijne aan BLP is het kleinschalige, het is geen “hippe-spiegel-sportschool”. Andere sportscholen vind ik vaak te massaal en minder persoonlijk. De begeleiding is rustig, ontspannen en deskundig. Leuk dat Thomas (eerst stagiair, nu medewerker) er nu bij is.”

Maria
“Ik zag vorig jaar augustus een bericht van Bodylifeplan op Facebook voorbijkomen, de openingstijden zijn voor mij aantrekkelijk, goed te combineren met mijn onregelmatige diensten. Ook het uitganspunt “sporten met alle (on)mogelijkheden die je hebt” spreekt me aan. De sfeer is gemoedelijk, je bent geen nummer, het is niet ‘flitsend’, ‘snel’, ook gericht op ouderen. Ik heb rugklachten, het is voor mij daarom belangrijk om te blijven sporten. Ik voel me serieus genomen, ik red mezelf prima, weet wat ik moet doen, ben een nuchter en tevreden mens maar ik weet en voel dat ik met alle vragen bij Marian terecht kan. Dat is prettig.”

Greet
“Ik sport nu zes jaar bij Marian, sinds 2011. Ik kwam bij Bodylifeplan terecht via het Klinisch Accupunctuur Centrum. Aanleiding voor mij was dat ik ging trouwen en 10 kilo wilde afvallen. Edgar Vossen van het KAC verwees me toen door naar Marian: “Dat is iemand met gezond verstand, geen poespas, helder en to-the-point”. Het voedingsplan in combinatie met sporten werkt prima: “afvallen door meer te eten, het kacheltje moet blijven branden” is een mooi, duidelijk beeld. En natuurlijk in beweging blijven! De begeleiding is goed, persoonlijk en stimulerend. Op afspraak werkt motiverend. Leuke, gemoedelijke sfeer, dat bevordert ook het sociale contact.”

Eline
“Ik zag op de fb-pagina van Bodylifeplan een advertentie speciaal voor vrouwen van 45 – 55 jaar. Hardlopen kostte me te veel energie, maar ik wil wel graag aan mijn conditie werken en mijn energie op peil houden. Het is kleinschalig, geen wachtrijen, je hebt een grote mate van vrijheid en doet het puur voor jezelf.”

Mariska
“Directe aanleiding om te gaan sporten was toen ik merkte dat ik de Cauberg niet meer op kon fietsen, kon niet meer mee met de jongeren. Mijn conditie liep terug, ik fietste door de Van Karnebeekstraat en zag Bodylifeplan. Sporten op afspraak is een prima stok achter de deur. Het is kleinschalig, persoonlijk, je hoeft niet af te wachten of er plek is.”

Anna
“Ik sport vanaf augustus 2017, ik heb een ‘zittend beroep’, ik vind het belangrijk om in beweging te zijn en te blijven, ik ben echter geen ‘sportschool-type’. Via via kwam Bodylifeplan op mijn pad, begonnen met cardio en voedingsadvies, ik ben afgevallen, was echter niet mijn hoofddoel. Het liefst ben ik buiten, maar in de wintermaanden is binnen sporten een prima aanvulling. De begeleiding is goed, kleinschalige aanpak, Marian kent iedereen, noemt je bij naam, dat is prettig. Op afspraak is een goede stok achter de deur.”

Evelien
“Ik ben bij Bodylifeplan sinds april 2017, ik was op zoek naar een alternatief voor de traditionele sportschool. Via via belandde ik op een Open Dag van BLP. Ik kreeg een positieve indruk en ben begonnen. Mijn streefdoel was om 10 kilo af te vallen. De regels van het voedingsplan zijn goed toe te passen in het dagelijkse eetpatroon. De benadering is persoonlijk, Marian en Thomas kennen iedereen, het contact is persoonlijk.”

Ingrid
“Ik ben nu 6 weken bij BLP, ik wilde afvallen en zocht een voedingsdeskundige die wordt vergoed door de verzekering. Zo kwam Bodylifeplan op mijn pad. Ik weet heel goed wat ik ‘fout’ doe: te veel ‘snaaien’. Ik ben geen ‘dieet-type’, ben geen voorstander van een zogenaamd ‘crash dieet’. Ik heb echter wel een goede stok-achter-de-deur nodig. De combinatie voedingsplan en sporten spreekt me aan. Het voedingsplan is goed in te passen en vol te houden, ook door het principe “je hoeft niet minder te eten om af te vallen, een ‘hongergevoel’ houd je niet vol”. Ik ben me nu meer bewust van wat, wanneer, hoeveel ik eet en drink; ik neem nu bijvoorbeeld Crystal Clear in plaats van cola, die dronk ik veel. Ik eet regelmatiger, voorheen ging ik bijvoorbeeld zonder ontbijt de deur uit, nu zorg ik ’s morgens voor een stevige basis. Dat bevalt me goed.”

Ria
“Via Facebook kwam ik bij Bodylifeplan terecht, mijn doel is op gewicht te blijven. Ik sport nu ruim een jaar, twee keer per week, op afspraak, de spreekwoordelijke stok-achter-de-deur. Het voedingsplan is helder, duidelijk en reëel: schept geen valse verwachtingen, in de trant van “je gaat kilo’s afvallen”. De benadering van Marian is persoonlijk, dat geldt ook voor Thomas. Hij is sociaal, vriendelijk, ontspannen, dat is heel prettig. Door op dezelfde tijd te sporten, leer je mensen kennen, dat is een leuke sociale component. Marian organiseert ook workshops, zoals bijvoorbeeld ‘gezonde hapjes maken’ of ‘coaching’, dat vind ik leuk en leerzaam, en zo ontmoet je mensen die je ook bij het sporten ziet.”

Betsie
“Ik ben in januari 2017 begonnen bij Bodylifeplan, eerst in de Vacustep, daarna twee keer in de week cardio. Ik wil soepel blijven, daarom moet ik het gewoon doen van mezelf, gewoon twee keer per week gaan. Niet alleen voor sporten en voedingsadvies kun je bij Bodylifeplan terecht, ook voor bijvoorbeeld een nekmassage en coaching. Ook leuk is, dat Marian diverse workshops organiseert, bijvoorbeeld op een Open Dag, zoals zaterdag 4 november. Een gevarieerd aanbod onder één dak.”

Joyce
“Ik ben sinds eind augustus 2017 bij Bodylifeplan. Op afspraak is prettig: je moet. Het voedingsplan werkt, ik heb resultaat behaald. Ik vind Bodylifeplan professioneel, je vindt er meerdere disciplines voor lijf én geest onder één dak, bijvoorbeeld: coachen volgens de MatriXmethode, voedingsadviezen. En natuurlijk bewegen, ik heb geleerd om sport leuk te vinden!”

Heleen

“Ik sport nu zo'n 11 jaar bij Bodylifeplan. Ik kende iemand die bij BLP was afgevallen, dat wilde ik ook. Positieve indruk, geen “helo-hola” sportschool. Marian geeft goede adviezen, niet alleen over voeding en afvallen maar ook bijvoorbeeld wat te doen bij rug-of nekpijn. Je sport op afspraak, dat is heel prettig. Drie keer per week ga ik naar BLP: Een keer cardio en twee keer per week Vacu Step. In het begin heb ik het voedingsplan gevolgd, dat werkt goed. Ik heb smakelijke en gezonde ideeën opgedaan uit een receptenboek van Marian. Er heerst een goede sfeer bij BLP.

Carry

“Ik sport sinds september 2014. Hiervoor zwom ik in het Hanzebad maar dit is dicht. Mijn buurman sport hier en op die manier kwam BLP op mijn pad. Ik heb ook mijn licht opgestoken bij andere sportscholen maar deze vond ik te grootschalig. Het effect van sporten bij BLP is dat ik meer conditie heb, dat merk ik bijvoorbeeld goed bij fietsen, niet alleen ingehaald worden maar zelf ook inhalen. Ook psychisch heeft het sporten op mij een positieve invloed, ik voel me in mentaal opzicht fitter. Begeleiding en persoonlijke aandacht is in alle opzichten uitstekend. Op afspraak sporten geeft regelmaat en structuur. Een ander bijkomend voordeel van sporten bij BLP vind ik dat Marian een groot netwerk heeft van mensen met verschillende achtergronden. Haar kracht is dat ze goed mensen kan koppelen, talenten aan elkaar kan verbinden, mogelijkheden ziet. Ook dat is heel inspirerend in het contact met Marian”.

Marcel

“Ik ben begonnen met sporten na een knieoperatie in 2011. Elk pondje gaat door het mondje en ik wil de belasting op mijn knie zo laag mogelijk maken en houden. Het is een leuke, kleinschalige, gemoedelijke sportschool. Marian geeft goede uitleg, zowel bij de toestellen als over het voedingsplan. Het contact met elkaar is goed, je bent verbonden met elkaar, samen bezig en toch apart. Gezellige sfeer. Wordt ook gelachen, leuke muziek: op de maat van de muziek sporten. Het is net alsof de muziek zich automatisch aanpast aan jouw ritme, in plaats van andersom. Ik sport drie keer in de week, in combinatie met het voedingsplan werkt het prima, ik blijf soepel en op gewicht”.

Loes

“Ben pas begonnen met sporten, zo’n vier weken geleden. Hiervoor heb ik aquarobics gedaan. Ik wil graag gericht afvallen. Ik had aanvankelijk het idee dat een sportschool niets voor mij is. Te massaal, teveel opsmuk. Gegoogeld naar een sportschool zonder poespas, geen opzwepende muziek. Mijn oog viel op Bodylifeplan. Naar binnengestapt om de sfeer te proeven, hoe voelt het; heel leuk te woord gestaan door Marian, de mogelijkheden besproken. Positief gevoel, goede indruk. Nachtje over geslapen, volgende dag gebeld, meteen een afspraak gemaakt. Ook plezierig, niet wachten, gelijk aan de slag. Begeleiding is prima, Marian let op wat je doet, ze ziet waar je behoefte aan hebt. Ik heb astma, het is voor mij belangrijk dat ik niet over mijn grenzen ga, ook dat houdt ze in de gaten. Prettige, kleinschalige sportschool met persoonlijke aandacht.”

“Ik sport nu zo’n acht jaar bij BLP. Ik fietste langs en ben naar binnen gestapt. Het kleinschalige karakter spreekt me aan. Het is geen ‘flitsende’ sportschool. Voor mij is het ook belangrijk dat het op afspraak is, dat is stimulerend, als je moet afbellen is dat toch een drempel. Het is prettig om te sporten met gelijkgestemden. In het begin het voedingsplan gedaan, nu ligt de nadruk op het in beweging zijn .Met het sporten kan ik mijn hoofd leegmaken, soms is het druk in mijn hoofd, het is een andere manier van moe worden. De begeleiding is prima, Marian staat open voor vragen, waar jezelf om vraagt krijg je ook.”

Erik

“Ik was veel te zwaar, dat voelde in meerdere opzichten ongemakkelijk. Had al vaker pogingen gedaan om af te vallen, crash-dieten gevolgd, maar ik viel steeds weer terug. Op een gegeven moment besefte ik: zo kan het niet langer, er moet nu wat gebeuren. Gegoogled op het trefwoord ‘afvallen’ en zag Bodylifeplan bovenaan de pagina staan. Een goede eerste indruk: geen ‘spiegelsportschool’, relaxte en veilige sfeer, precies wat ik nodig had. Zo ben ik in 2007 gaan werken aan mijn gehele leefstijl. Ik ben in twee jaar tijd 40 kilo afgevallen door de combinatie van het voedingsplan en beweging. Het gewicht kwijt raken was een belangrijke omslag in mijn leven, het beïnvloedt in positieve zin mijn hele leven. Bijvoorbeeld geen ongemakkelijk gedoe meer met vliegtuigstoelen en kleding, geen veelzeggende blikken van mensen meer. Ik heb meer zelfvertrouwen gekregen. Naast het sporten bij BLP ben ik gaan mountainbiken en later ook wielrennen. Ik heb onder andere de Mont Ventoux beklommen en Parijs-Roubaix gefietst.  Je moet de tijd nemen om je streefgewicht te bereiken, dat maakt het gemakkelijker om het vast te houden. In de periode dat ik net vader was geworden, een in alle opzichten drukke, enerverende tijd merkte ik dat ik weer wat aankwam door me niet geheel aan het voedingsplan te houden. Het mooie is dat ik dan toch weer snel op mijn streefgewicht zit door me gedisciplineerd te houden aan het voedingsplan. Ik blijf gemotiveerd door mijn doel voor ogen te houden. Als je er voor inzet, kan iedereen het; als ik het kan, kan iedereen het!”

Arie

“Ik ben nu, samen met mijn vrouw, drie jaar aan het sporten bij BLP. Aanleiding was stoppen met roken en de daarop volgende gewichtstoename. De trap op en dan achter adem zijn…Er moest iets gebeuren. We zijn gaan oriënteren en kwamen uit bij BLP, andere sportscholen vonden we te groot, te ‘glitter en glamour’. Bij Marian sport je op afspraak, een prima stok achter de deur. Met het voedingsplan zijn we allebei afgevallen. Nu is het van belang het gewicht te consolideren en de conditie op peil te houden. “

Henny, (vrouw van Arie)

“Ik sport nu, samen met mijn man, drie jaar bij BLP. Aanleiding was dat we waren gestopt met roken met als gevolg gewichtstoename, het weekend begon al op donderdag; kortom er moest wat gebeuren. We hadden al eens rondgekeken bij andere sportscholen, maar we wilden geen ‘spiegelsportschool’ met harde muziek. Via via gehoord over BLP, we zijn gaan kijken en het past prima bij ons. Er heerst een prettige sfeer, de mensen zijn leuk. Een uur sporten op afspraak, goede stok achter de deur. Maatwerk, je kunt je eigen doelen stellen. Het sporten heeft een goede invloed op de geest, het voelt goed. Begeleiding is prima, je kan bij Marian terecht voor een advies en/of luisterend oor als het niet zo goed met je gaat. Ikzelf heb een burn-out gehad, voor mij was het letterlijk in beweging komen van belang. Ook al heb je de neiging om op de bank te blijven zitten, kom en blijf in beweging, neem een hond of ga sporten. Ik heb veel baat bij het sporten, het doet me goed.”

Hennie

“Sinds ik met de VUT ben, sport ik twee keer in de week bij BLP. Ik zocht een sport die ik zo zelfstandig mogelijk kan doen vanwege mijn visuele handicap. Een kennis van mij sportte hier al, ik woon in de buurt en kan er zelfstandig naar toe lopen, zo kwam ik uit bij BLP. In het kennismakingsgesprek gaf Marian aan mogelijkheden te zien. Aanvankelijk stelde Marian de toestellen in, nu heb ik een mal die ik over de toetsen leg zodat ik deze zelf kan bedienen. Door het aantal piepjes te tellen weet ik in welk programma ik ben. Dat valt soms nog niet mee door geluiden van andere piepjes om me heen, maar door goed te luisteren gaat het prima. Ik heb altijd veel gesport: joggen, goalball, tandemfietsen, lange afstandswandelingen. Het joggen deed ik samen met iemand anders, een elastiek tussen ons in zodat ik me kon oriënteren. Goalball is een teamsport voor blinden en slechtzienden, het is een zaalsport waarbij gebruik wordt gemaakt van een bal met een belletje erin. Het is fijn dat het op afspraak is, soms zit ik niet zo goed in mijn vel, moet ik me ertoe zetten om te gaan sporten maar ik kom er meestal fitter vandaan. Sport is voor heel belangrijk, mentaal en fysiek. Marian is prettig in haar begeleiding, ik kan bij BLP zelfstandig uit de voeten, maar als het nodig is, is ze er om me even te helpen. Ook denkt ze goed met je mee. Ik heb een nieuwe knie gekregen, Marian vertelt dan welke oefeningen ik thuis kan doen. Ik vind het een plezierige, kleinschalige sportschool. “

Louwiek
“Zeven jaar geleden ben ik hier begonnen met sporten. Ik beoefende voor die tijd ook andere sporten, zoals yoga. Ik oriënteerde me op een andere sport met als doel werken aan de conditie. Ook afvallen was een issue. Ik fietste vaak langs BLP, op een dag ben ik naar binnen gestapt voor een gesprek. Ik startte met drie keer in de week cardiotraining in combinatie met het voedingsplan. Ik (berg)wandel graag, vind het fijn dat in goede conditie te doen en die heb ik onder andere door te sporten bij BLP.
Door blessures heb ik een tijdje niet voldoende kunnen bewegen, dat had zijn weerslag op mijn beenspieren. Door te wandelen en te sporten heb ik deze weer kunnen trainen. De begeleiding van Marian is goed: stimulerend en zorgzaam. Bij een blessure denkt ze mee, wat kan wel en wat kan niet;  daar waar nodig remt ze af. Ook al moet ik me er soms toe zetten te gaan sporten, weer thuis voel ik me goed, hoofd leeggemaakt, het is goed voor het lichaam. Ik vind het belangrijk om fit te blijven, een goede motivatie om twee keer in de week een uur intensief te sporten.”

Jannet

“Ik sport sinds oktober 2013. Ik was een aantal kilo’s te zwaar. BLP kwam bij mij in beeld door een folder bij het Klinisch Acupunctuur Centrum Zwolle. BLP is geen ’klassieke’ sportschool, niet massaal, geen harde muziek, geen spiegels. En richt zich meer op een wat oudere doelgroep. In het begin volgde ik het arrangement, nu sport ik twee keer in de week. Begeleiding is prima, als je vragen hebt staat Marian voor je klaar.”

Cisca
“Ik sport nu een half jaar bij Bodylifeplan, vanaf maart 2016. Ik ben samen met mijn dochter begonnen. Ik zat eerst bij Curves, dat stopte en toen kwam Bodylifeplan op mijn pad. Letterlijk, ik fietste erlangs. Het kleinschalige en laagdrempelige spreekt mij aan. Het bevalt me prima, sporten op afspraak, goede persoonlijke begeleiding. Ik vind het belangrijk om meer te sporten, niet alleen om af te vallen, maar ook voor de conditie, om me fit te voelen.”

Mirjam 
“Ik sport een half jaar bij Bodylifeplan. Ik las een bericht op Facebook van Bodylifeplan, toon en inhoud spraken mij aan: sporten voor vrouwen boven de 35, fit de zomer in met de Mindful Zomerweken. Ik worstel al lang met mijn gewicht, ben een echte jo-jo’er, ik heb niet zozeer als doel om af te vallen, ik wil me fit voelen. Daarom sprak het bericht op Facebook me aan. Locatie is ook prima, ik werk in de Assendorperstraat, ik fiets langs Bodylifeplan, ligt mooi op de route. Ik wil geen einden fietsen voor een sportschool. Ik voel me nu zeker fitter, het heeft effect. Ik voel me rustig, prettig. Ook door de MatriXcoaching van Marian, het is veilig; de houding van Marian is open, dat maakt dat ik me kwetsbaar durf op te stellen. Fysiek en mentaal, lichaam en geest; het mag en kan allemaal aan bod komen. Marian is een betrokken vrouw en denkt met je mee. De sfeer bij Bodylifeplan is relaxed: er komen ‘echte mensen’, ‘down to earth’; je komt hier voor je innerlijk en niet voor het uiterlijk vertoon.”   

Emmy 
“Ik ben een sporter van het eerste uur, vanaf 2004. Het was op een zaterdagmorgen, ik dacht nu moet het gebeuren, met het jaar kwamen er kilo’s bij, dat moest stoppen. Op afspraak sporten biedt structuur, een prima stimulans om het vol te houden. Fysiek bewegen in combinatie met het voedingsplan werkt heel goed. Ook mentaal is het sporten een enorme oppepper, vooral ’s winters kan ik dat goed gebruiken, het sporten op afspraak is dan een stok achter de deur om de deur uit te gaan. Marian werkt samen met onder andere Care for Women (gezondheid in de overgang) en Klinisch Acupunctuur Centrum Zwolle (KAC), en biedt naast het sporten ook faciliteiten als coaching, massage, zonnebank; dat vind ik handig, alles onder één dak, hoef je niet steeds wat nieuws te zoeken. De locatie van Bodylifeplan is voor mij ook prima, ligt mooi op de route.”

Jessica 
“Ik sport sinds september 2015. Mijn moeder fietste langs Bodylifeplan: ‘is dat niet wat voor jou, Jessica?’ Aanleiding om naar Bodylifeplan te gaan is dat ik wil afvallen, een andere reden is dat het sporten structuur geeft, ook de ontmoeting met andere mensen vind ik fijn. Een tijdje geleden ben ik ontslagen, daardoor ben ik meer thuis. Het bevalt goed bij Bodylifeplan, ik boek resultaat, het gaat langzaam maar wel gestaag. Begeleiding van Marian vind ik goed. Ik ben ook bij een andere sportschool geweest, maar die vond ik te massaal, durfde niet goed hulp te vragen. Bij Marian wel, ik voel me op mijn gemak. Ik sport twee keer per week, maandag en woensdag, het bevalt goed en ik vind het leuk. Ik zie bekende gezichten, dat is fijn. Ook voel ik me fitter, minder last van lichamelijke ongemakken. En het is vlak bij huis, dat vind ik prettig.”

Gerben
“Ik sport al vanaf het prille begin bij bewegingsstudio Bodylifeplan. Ik vind het fijn om te bewegen, ik ben hier toen gekomen omdat ik wilde afvallen. Twee keer per week train ik, ik doe dan een rondje fiets-ligfiets-loopband en de step.” Gerben heeft in al die jaren bij BLP één keer een overstap gewaagd naar een andere sportschool, maar hij vond deze te massaal, miste de persoonlijke begeleiding/aandacht en keerde terug naar Bodylifeplan. “Ik vind het hier prettig, en het is ook gezellig, beetje pret maken met elkaar. Zolang ik kan sporten blijf ik dat hier doen!” 

Zelf Bodylifeplan ervaren? 

Vul dan het onderstaande formulier in, Bodylifeplan neemt binnen 1 werkdag contact met je op.

 

Afslankcentrum Bodylifeplan in Zwolle is dé plek voor voedingsadvies, afslanken en Personal Coaching. Bij Bodylifeplan ben je verzekerd van de beste begeleiding en de persoonlijke aandacht die nodig is om jou je doelstellingen te laten halen. Doe de Afslanktest of starten met een Gratis Kennismakingsweek.

Nieuws

  • 1 juli Heropening Bodylifeplan!

    Lees meer
  • Protocol verantwoord sporten Bodylifeplan

    Bekijk hier het protocol verantwoord sporten van NL Actief!

    Lees meer
Meer nieuws